1.Dwór KrólewskiGdy zostanę Królem, powołam aktywny, sprawnie działający Dwór Królewski. Każdy obywatel będzie miał możliwość piastowania stanowiska zgodnego z jego preferencjami. 2. KolonizacjaJednym z pierwszych tematów do omówienia przez Radę Narodową będzie kolonizacja. Wyjaśnimy wspólnie wszystkie zagadnienia w tej sprawie. 3. Państwo KościelneDoprowadzę do prawnego unormowania się Kościoła Turetycko-Katolickiego. Wspólnota wyznaniowa otrzyma od Króla Turetii niewielki obszar, związany z Królestwem na którym powstanie Państwo (-miasto) Kościelne. 4. Reforma finansówUporządkuje sprawy finansowe Królestwa. Doprowadzę finanse do porządku po kadencji pełnej zaniedbań. 5. Rada SzlacheckaPowołam nowy organ państwowy, który będzie zajmował się Rodami Szlacheckimi w Turetii. Rada Szlachecka będzie mogła doradzać w wyborze rodu dla nowych mieszkańców. 6. Reforma terytorialnaWprowadzę reformę zmieniającą kształt podziału administracyjnego. Nieaktywni obywatele stracą swoje ziemię. Aktywni obywatele otrzymają nadania ziemskie. 7. Reforma administracyjnaZmienię sposób zarządzania hrabstwem. Wprowadzę większą kontrolę nad władcami ziemskimi. 8. System wsparcia gospodarczegoZachęcę konkretnymi propozycjami i dofinansowaniami naszych obywateli do większej aktywności w sferze gospodarczej. 9. Polityka zagranicznaPowrócę do nominacji ambasadorów, którzy będą aktywnie reprezentować Turetie poza granicami. 10. Reforma wojskaDoprowadzę do aktywizacji Armii Narodowej Turetii. Przeprowadzimy ćwiczenia wojskowe i inne operacje wojskowe. 11. Reforma wojsk prywatnychNapiszemy od nową ustawę o wojskach prywatnych. Zniesiemy limity. 12. Sport i kulturaPowołam organizacje sportowe oraz zorganizuje szereg wydarzeń kulturalnych. 13. Media PubliczneWraz z wsparciem obywateli będę dążył do powołania mediów publicznych w Królestwa Turetii. 14. SądownictwoWykreśle z dziennika ustaw, ustawę o sądownictwie i kodeks karny. Do momentu powołania nowych przepisów, za sądownictwo będzie odpowiadał Król.