Szanowni mieszkańcy Królestwa Turetii,
Dziś mija druga rocznica powstania naszej wspaniałej mikronacji, Królestwa Turetii. Jestem zaszczycony, że mogę stanąć przed Wami dzisiaj i przemawiać z okazji tego wspaniałego jubileuszu.
Przez te dwa lata zbudowaliśmy coś wyjątkowego. Stworzyliśmy społeczność, która jest mocna, jednolita i pełna energii. Razem przeszliśmy wiele trudności i wyzwań, ale zawsze byliśmy w stanie się przystosować i działać wspólnie. To dzięki Waszej ciężkiej pracy, poświęceniu i lojalności udało nam się osiągnąć to, co mamy dzisiaj.
Jestem dumny, że jestem częścią tej społeczności i że mogę pracować z tak utalentowanymi i zaangażowanymi ludźmi. To nasza wspólna praca, inicjatywy i pomysły doprowadziły do tego, że Królestwo Turetii stało się miejscem, w którym chętnie przebywamy i budujemy swoje życie.
Chciałbym podziękować każdemu z Was za wkład w budowanie naszej ojczyzny i za to, że tworzycie historię. Bez Was nie byłoby Królestwa Turetii. Dziękuję za zaangażowanie, za wiarę w naszą mikronację i za chęć działania na rzecz naszego wspólnego celu.
W imieniu Dworu Królewskiego oraz swoim pragnę złożyć najlepsze życzenia z okazji drugiej rocznicy powstania Królestwa Turetii. Życzę nam wszystkim dalszej pomyślnej pracy, wspaniałych osiągnięć i niezapomnianych chwil spędzonych razem. Razem możemy osiągnąć wszystko!
Niech nasza mikronacja będzie miejscem, w którym każdy czuje się dobrze, a nasze osiągnięcia będą inspirować innych. Cieszmy się razem z tej okazji i niech nasza wspólna droga będzie dalej owocna i szczęśliwa.
Wszystkiego najlepszego, Jego Królewska Mość Jan Kartoliński.