Drodzy mieszkańcy Turetii,Właśnie opuszczam Pałac Królewski w Turetogrodzie. Za chwilę moje miejsce zajmie nowy(/stary) Król Jan Kartoliński. Gdy zasiadałem na tronie sytuacja kraju była tragiczna. Nie funkcjonowały żadne urzędy a aktywnych obywateli było niewielu. Udało mi się powołać Dwór Królewski, który doskonale poradził sobie z odrestaurowaniem Królestwa. Po pierwszych trzech miesiącach wyszliśmy na prostą i dzięki naszej współpracy w Turetii tętniło życie. Nie spodziewałem się jednak pewnych wydarzeń z życia realnego. Te przyszły do mnie w najmniej oczekiwanym momencie. Postanowiłem mimo zmniejszonej aktywności zakończyć swoją kadencję zgodnie z wytyczonymi datami. Odchodząc zostawiam dobrze ułożone prawo, działające urzędy, sprawny system gospodarczy. Życzę nowemu władcy wszystkiego co najlepsze i mam nadzieję, że za jego panowania Turetia będzie nadal w rozwoju. Jeśli chodzi o mnie to wracam do Erszynia gdzie będę pelnil funkcje hrabiego. Tytuł Króla Seniora przyjmuje choć będę się tytułował hrabią. Dziękuję wszystkim, którzy przez ostatnie sześć miesięcy wnieśli cząstkę siebie do Turetii. /-/ Kazimierz Sakowicz.