Ankieta

Który z zaproponowanych herbów ma stać się Herbem Wielkim Królestwa Turetii?

Propozycja 1
Propozycja 2
Propozycja 3
Propozycja 4

Autor Wątek: Herb Wielki  (Przeczytany 3280 razy)

Maj 29, 2022, 10:21:58
Przeczytany 3280 razy

Elżbieta Zienewska

• Ekspert

• 616
W tym wątku odnawiam dyskusję na temat Herbu Wielkiego Królestwa Turetii. Przygotowałam własne cztery wersje herbu. Zapraszam do tworzenia własnych propozycji i publikowania ich tutaj.

Maj 29, 2022, 10:25:39
Odpowiedź #1

Elżbieta Zienewska

• Ekspert

• 616
Wersja 1.

Wersja 2.

Wersja 3.

Wersja 4.

Maj 29, 2022, 10:53:18
Odpowiedź #2

Stanisław Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 3622
  • Tekst osobisty
    Hrabia Sołucka
Świetne projekty. Doprawdy świetna robota! Najbardziej podoba mi się wersja numer trzy.
/-/ Jego Królewska Mość Stanisław Kartoliński, z łaski Boga i woli ludu, Król Królestwa Turetii.
Hrabia Sołucka. 

Maj 29, 2022, 12:02:19
Odpowiedź #3

Władysław Zarzecki

• Elekcja 1931
  • Zaawansowany użytkownik

• 356
Jestem przeciwny ustanawianiu jakiegokolwiek herbu wielkiego, zwłaszcza poprzez bezkrytyczne importowanie cudzoziemskich wzorców. Symbolika i estetyka projektów, jakkolwiek subiektywnie może się podobać, pełna jest pustego przepychu, z którego w zasadzie w dużej mierze zrezygnowano już nawet w krajach takich, jak Rotria czy Skarland. Symbolicznie byłby to wielki krok w tył dla naszego kraju, krok w kierunku pełnej ducha absolutystycznego skansenizacji.
/—/ Władysław Zarzecki
Prezes Trybunału Królewskiego, zarządca Wydziału Komunikacji, kierownik Organizacji Synarchistycznej Turetii, właściciel Pracowni Graficzno-Kartograficznej W. Zarzecki i S-ka

Maj 29, 2022, 14:05:17
Odpowiedź #4

Marek Ziemiaszko [BAN]

• Nowy użytkownik

• *

• 48
  • Tekst osobisty
    Obywatel
Podoba mi się ostatna wersja.

Maj 29, 2022, 17:20:06
Odpowiedź #5

Kazimierz Sakowicz

• Elekcja 1931
  • Ekspert

• 1344
W mój gust wpada wersja numer dwa. I jestem za wprowadzeniem Herbu Wielkiego.
Kazimierz Sakowicz.

Maj 29, 2022, 17:58:52
Odpowiedź #6

Elżbieta Zienewska

• Ekspert

• 616
Jestem przeciwny ustanawianiu jakiegokolwiek herbu wielkiego, zwłaszcza poprzez bezkrytyczne importowanie cudzoziemskich wzorców. Symbolika i estetyka projektów, jakkolwiek subiektywnie może się podobać, pełna jest pustego przepychu, z którego w zasadzie w dużej mierze zrezygnowano już nawet w krajach takich, jak Rotria czy Skarland. Symbolicznie byłby to wielki krok w tył dla naszego kraju, krok w kierunku pełnej ducha absolutystycznego skansenizacji.
Jednakże jesteśmy monarchią. Monarchie słyną z przepychu . Nie ma chyba nic złego w zwykłym herbie.

W mój gust wpada wersja numer dwa. I jestem za wprowadzeniem Herbu Wielkiego.

Również mi się podoba. Myślałam nad zmianą korony, ta wydaje się być bardziej imperialna.

Maj 29, 2022, 20:54:49
Odpowiedź #7

Ludwik Dalkowski

• Elekcja 1931
  • Ekspert

• 526
Nie widzę przeciwwskazań do zatwierdzenia Herbu Wielkiego. To już bardziej inicjatywa Króla powinna być. Co do symboli narodowych proponuje ogłosić konkurs na napisanie hymnu.
Ludwik Dalkowski,
Hrabia Złotogórski.

Maj 30, 2022, 10:52:34
Odpowiedź #8

Julia Edyta Wolińska-Kartolińska

• Elekcja 1931
  • Ekspert

• 789
2 i 4 wyglądają dostojnie.
Hrabina Julia Edyta Wolińska-Kartolińska.

TRT1 Turetyckie Radio Telegram 1.

Maj 30, 2022, 11:01:32
Odpowiedź #9

Julia Edyta Wolińska-Kartolińska

• Elekcja 1931
  • Ekspert

• 789
Nie widzę przeciwwskazań do zatwierdzenia Herbu Wielkiego. To już bardziej inicjatywa Króla powinna być. Co do symboli narodowych proponuje ogłosić konkurs na napisanie hymnu.

Muzykę też trzeba stworzyć?
Hrabina Julia Edyta Wolińska-Kartolińska.

TRT1 Turetyckie Radio Telegram 1.

Czerwiec 03, 2022, 13:00:30
Odpowiedź #10

Władysław Zarzecki

• Elekcja 1931

• 356
Jednakże jesteśmy monarchią. Monarchie słyną z przepychu . Nie ma chyba nic złego w zwykłym herbie.
Jesteśmy jeszcze, niestety, Mości Hrabino, jeszcze jesteśmy. Tym niemniej można przynajmniej ograniczać negatywne aspekty tego ustroju wraz z ich symbolicznymi odzwierciedleniami. Ustrój nie musi się również wiązać z dalszymi przekształceniami na wzór cudzoziemski.
/—/ Władysław Zarzecki
Prezes Trybunału Królewskiego, zarządca Wydziału Komunikacji, kierownik Organizacji Synarchistycznej Turetii, właściciel Pracowni Graficzno-Kartograficznej W. Zarzecki i S-ka

Czerwiec 03, 2022, 13:26:49
Odpowiedź #11

Stanisław Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 3622
  • Tekst osobisty
    Hrabia Sołucka
Komu oprócz pańskiej partii przeszkadza monarchia w Turetii? To był pana wybór by zamieszkać w Królestwie. Mógł pan zamieszkać w jednej z wielu mikronacja ale wybrał pan Turetie. Świadomie dokonał pan wyboru monarchii by ją obalić.
/-/ Jego Królewska Mość Stanisław Kartoliński, z łaski Boga i woli ludu, Król Królestwa Turetii.
Hrabia Sołucka. 

Czerwiec 03, 2022, 13:48:02
Odpowiedź #12

Władysław Zarzecki

• Elekcja 1931

• 356
Można tak powiedzieć, ale co w tym złego? Wolałby Pan, jakby wszyscy obywatele posiadali identyczne poglądy?
/—/ Władysław Zarzecki

Czerwiec 03, 2022, 13:55:02
Odpowiedź #13

Stanisław Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 3622
  • Tekst osobisty
    Hrabia Sołucka
Pański wybór. Jak kocham koty to nie kupuje psa.
Hrabia Sołucka. 

Czerwiec 03, 2022, 18:58:21
Odpowiedź #14

Kazimierz Sakowicz

• Elekcja 1931
  • Ekspert

• 1344
Zaproponuję na początek stworzenie ankiety na forum gdzie będzie można zagłosować nad wybranym herbem. Zwycięzcę proponuję dodać jako załącznik do Konstytucji.
Kazimierz Sakowicz.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
off-road4x4wiki telenovelee basicrpg hkcz yourname