Autor Wątek: O Turetii w Sarmacji...  (Przeczytany 1981 razy)

Maj 05, 2021, 12:43:16
Przeczytany 1981 razy

Kazimierz Sakowicz

• Elekcja 1931
  • Ekspert

• 1344
W Księstwie Sarmacji piszą o Turetii... Dokładnie to piszą o aktywności i zarzucają między innymi właśnie nam spamerstwo.
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/12728/14

Na Santerze otwierane są coraz nowe muzea i ogrody zoologiczne zbierające pokaźną liczbę eksponatów i gatunków zwierzątek, skarbem Turetii jest wypchany po brzegi kościół codziennie publikujący zdjęcia świętych i ich żywoty, Skarland ma bardzo rozwinięte górnictwo itd. itp.
Kazimierz Sakowicz.

Maj 05, 2021, 15:07:53
Odpowiedź #1

Jan Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 1836
Nic złego nie napisano o nas. A cieszyć się można że Kościół nasz upodobali sobie turyści do zwiedzania :)
/-/ Król Senior Jan Kartoliński.

Maj 05, 2021, 15:34:09
Odpowiedź #2

Stanisław Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 3622
  • Tekst osobisty
    Hrabia Sołucka
W Księstwie Sarmacji piszą o Turetii... Dokładnie to piszą o aktywności i zarzucają między innymi właśnie nam spamerstwo.
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/12728/14

Niech każdy pilnuje swojego państwa. Czy mam zamiar tłumaczyć się z tego co jest w kościele? Nie. Czy przestanę odprawiać codzienną mszę w kościele sołuckim? Nie.
/-/ Jego Królewska Mość Stanisław Kartoliński, z łaski Boga i woli ludu, Król Królestwa Turetii.
Hrabia Sołucka. 

Maj 05, 2021, 15:44:19
Odpowiedź #3

Jan Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 1836
Hrabio, nikt nie wymaga od was tłumaczenia ani tym bardziej zaprzestania. Idąc dalej powiem szczerze że myślałem o tym by zaproponować by hrabia rozwinął działalność Kościoła. Na przykład mógłby hrabia odprawiać mszę w różnych świątyniach w Turetii.

Maj 05, 2021, 15:49:13
Odpowiedź #4

Stanisław Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 3622
  • Tekst osobisty
    Hrabia Sołucka
Taki temat już był raz poruszony. Wszystko zależy od tego czy chcemy przyjąć wiarę Rotrio-katolicką czy nie. Jeśli Turetia podpisze stosowny traktat z Państwem Kościelnym Rotria to ja usunę się w cień w tej dziedzinie. Jeżeli zaś uznamy że potrzebujemy mieć własny Kościół to wtedy będziemy mogli utworzyć Kościół Turetcko-Katolicki.
/-/ Jego Królewska Mość Stanisław Kartoliński, z łaski Boga i woli ludu, Król Królestwa Turetii.
Hrabia Sołucka. 

Maj 05, 2021, 16:00:51
Odpowiedź #5

Jan Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 1836
To sprawa do debaty na posiedzeniu Rady Narodowej. Uprzedzając pytania zwołam ją po zjeździe rodowym Kartolińskich.
Wracając do tematu nie przejmujmy się tym co ktoś napisał w Sarmacji na nasz temat. Zresztą nie tylko tam publicznie rozmawiano o Kościele w Turetii.

Maj 05, 2021, 16:15:49
Odpowiedź #6

Stanisław Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 3622
  • Tekst osobisty
    Hrabia Sołucka
A czy mogę poprosić WKM o zdradzenie tajemnicy w jakim to państwie rozprawiano jeszcze o kościele Sołuckim?
Hrabia Sołucka. 

Maj 05, 2021, 17:57:06
Odpowiedź #7

Kazimierz Sakowicz

• Elekcja 1931
  • Ekspert

• 1344
Poniżej przedstawię kilka wypowiedzi kozaków z Zaporoża. Niestety ale jeśli się o nas mówi w Mikroświecie to mówi się źle..

http://zaporoze.ct8.pl/viewtopic.php?f=1&t=12&start=30

Nie tylko my w czasie ostatnim swoje istnienie światu obwieściliśmy. Także Królestwo Turetii jest jednym z takich państw, co się zawiązało niedawno. Obaczyłem! Państwo to na wyspie leży, dzikiego zwierza w ogrodach swoich wiele trzymie, liturgije rzymskie odprawia codziennie. Doprawdy, ciekawie tam...

A mnie ta cała Turetija sie średnio widzi. Kolejne w ten sam koloryt przyozdobione państwewko. Nie żeby źle komu życzył, co to, to nie. Inoć mnie się zdaje, że jak patrzę na to ich plemię, to i żadnej innowacyji nie widać, a jeno to samo co indziej. Nie mówim, że kopiowanie jest złe, ależ ileż można? Po coś takego nowego, skoro i tak już take lub podobne są. Niech im się wiedzie, byle mnie tu Zaporoża nie psuli, to ja im też nie będę wadził, a i życzyć powodzenia jestem skory.

Smutne to bardzo, że człeki usiedzieć w miejscu nie mogą i kolejne nacje stawiają. Zamiast jednej a dobrej dwie wychodzą a pokraczne dla oka.

Kazimierz Sakowicz.

Maj 05, 2021, 20:49:44
Odpowiedź #8

Stanisław Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 3622
  • Tekst osobisty
    Hrabia Sołucka
Nie mam ochoty tego komentować. Czytając całość tematu nie odczułem jakiejś ogromnej wrogości kozaków do nas. Ich opinia nie będę ukrywał że wcale mnie nie interesuje. Nie jest miło czytać o sobie że robi się coś "pokracznego dla oka" ale nie jest to też powód bym się poddawał.
Wiem że główne zarzuty w innych państwach są kierowane głównie na moje posty ale głosów sprzeciwu w Turetii nie słyszę.
Hrabia Sołucka. 

Maj 06, 2021, 06:35:50
Odpowiedź #9

Jan Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 1836
Hrabia Sakowicz mnie wyręczył, pisałem właśnie o Zaporożu i nie była to żadna tajemnica. Hrabio Kartoliński, proszę się wcale nie przejmować. Rozumiem że nie jest to miłe gdy się czyta o sobie ale nie jest to powód by się poddawać lub brać do siebie takie słowa.

Maj 06, 2021, 08:55:50
Odpowiedź #10

Stanisław Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 3622
  • Tekst osobisty
    Hrabia Sołucka
Nie poddaje się. Łatwo ocenia się czyjąś pracę.
Hrabia Sołucka. 

Maj 06, 2021, 12:22:55
Odpowiedź #11

Jan Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 1836
I to jest najważniejsze by się nie poddawać!

Maj 06, 2021, 19:10:30
Odpowiedź #12

Kazimierz Sakowicz

• Elekcja 1931
  • Ekspert

• 1344
Nie mam ochoty tego komentować. Czytając całość tematu nie odczułem jakiejś ogromnej wrogości kozaków do nas. Ich opinia nie będę ukrywał że wcale mnie nie interesuje. Nie jest miło czytać o sobie że robi się coś "pokracznego dla oka" ale nie jest to też powód bym się poddawał.
Wiem że główne zarzuty w innych państwach są kierowane głównie na moje posty ale głosów sprzeciwu w Turetii nie słyszę.

Hrabia chyba zbytnio przypisuje sobie wszelkie zarzuty stawiane Turetii. Zarzuty stawia się całemu państwu a nie tylko jednej osobie.
Kazimierz Sakowicz.

Maj 07, 2021, 06:45:33
Odpowiedź #13

Jan Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 1836
To prawda choć myślę że nie szkoda czasu na debatę nad tym co ktoś napisał w Sarmacji czy na Zaporożu.

Maj 07, 2021, 08:50:20
Odpowiedź #14

Stanisław Kartoliński

• Administrator
  • Ekspert

• 3622
  • Tekst osobisty
    Hrabia Sołucka

Hrabia chyba zbytnio przypisuje sobie wszelkie zarzuty stawiane Turetii. Zarzuty stawia się całemu państwu a nie tylko jednej osobie.

Kozacy głównie naśmiewają się z dwóch wątków które to właśnie ja prowadzę w Sołucku...
Hrabia Sołucka. 

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
eneaekstraliga2014 stadoaraba blackspider stadoterra basicrpg